Wie zijn De Watergeuzen?

Een duikopleiding in je eigen tempo en altijd een buddy om mee te duiken. Dit zijn slechts enkele voordelen van het duiken bij de NOB vereniging de Watergeuzen in Groningen. Opgericht in 1978 zijn wij één van de weinige duikverenigingen met een eigen clubhuis en vulstation voor de duikflessen in Groningen (Haren).

Tijdens de zomermaanden (april tot oktober) duiken we iedere dinsdagavond in het Veenmeer in Tynaarlo of in het Gasselteveld in Gasselte. Hier vinden ook de duikopleidingen plaats. In de wintermaanden (oktober tot april) zijn we te vinden in zwembad Scharlakenhof te Haren waar we werken aan onze conditie en duikvaardigheden.

Naast onze wekelijkse clubduik organiseren we maandelijks een duik op een andere locatie in Nederland of Duitsland, zijn we ieder jaar met Hemelvaart in Zeeland te vinden en wordt er jaarlijks een duikreis georganiseerd naar een tropische bestemming.

Wij zijn een enthousiast duikteam waar gezelligheid en lekker duiken hand in hand gaan. Bij ons kun je duikopleidingen en specialisaties volgen voor zowel de ervaren als onervaren duiker. Ook duikers die bij andere organisaties reeds een opleiding hebben gevolgd zijn natuurlijk van harte welkom.

Op deze website vind je meer informatie over onze opleidingen en het lidmaatschap. Mocht je vragen hebben of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Laatste nieuws

Clubkleding

🎉Jaaaaaa, er is nieuwe clubkleding!!!🎉 Het heeft even geduurd maar achter de schermen zijn we druk bezig geweest om een mooie assortiment clubkleding samen te stellen. Er liggen al enige mutsen op voorraad, dus voor de snelle beslissers. In het clubhuis zijn pasmaten beschikbaar.

By | juli 7th, 2021|

Duik APK

Nieuw: De Duik APK! Heb jij al een tijd niet gedoken en ben je onzeker over jouw vaardigheden? Of twijfel je of je materiaal nog wel goed is? Wij checken het voor je! De NOB introduceert: De Duik APK. In de maanden mei en juni vindt de pilotfase van de Duik APK plaats. Binnen een maand kun jij weer vol vertrouwen het water in duiken dankzij drie checks. Samen zorgen we ervoor dat alles medisch in orde is, dat jouw materiaal gecheckt is en dat je zeker kunt zijn van jouw eigen duikvaardigheden. Kortom, je kunt weer veilig, vol vertrouwen én plezier het water in! Klik op onderstaande link en maak jouw afspraak! https://onderwatersport.org/duikapk/#gform_9 Tijdens de pilotfase in de maanden mei en juni kun je de Duik APK op vijf plekken in Nederland uitvoeren. Een van deze plekken is het Veenmeer in Zuidlaren. De Duik APK wordt uitgevoerd door Duikteam de Watergeuzen in Haren (Groningen).

By | juni 9th, 2021|

Terug in Haren

De zomervakantie voor Noord-Nederland zit er weer op. In de whatsappgroep was al te zien dat de watergeuzen van Kroatië, Tenerife tot aan zeeland te vinden waren en zelfs in Vinkerveen. Ook nu hebben we weer leuke duiken op de planning staan maar dan wat dichterbij huis. Weten jullie nog het blauwe water en de witte stranden? 25 augustus om 19.00 uur zijn we weer te vinden in het Gasselterveld.  Wil je dit keer het parcours zwemmen? We weten nu ook waar die begint. Meld je uiterlijk maandag 24 august aan. Dit kan per mail of whatsapp. Waar:Gasselterveld Parkeerplaats 1 Houtvester Jansenweg 1 te Gasselte (parkeerplaats Hemelriekje)Hier staan wij jullie op te wachten om daarna gezamenlijk naar de duikstek te rijden.Wanneer:25 augustus 2020 19:00 uur. 1 september staat er een bijzonder duik op het programma. Voor sommige leden is het een bekenden plas. Bij deze plas heeft vroeger zelfs ons clubhuis gestaan! 1 september om 19.00 uur duiken we lekker dicht bij huis in de plas Sassenhein. Graag horen we uiterlijk 28 augutus of je mee gaat duiken. Waar:Sassenhein Zuidplas, parkeren kruising Lutsborgweg, Weg langs het Hemrik en BoerlaanWanneer:1 september 2020 19:00 uur.

By | augustus 21st, 2020|

Lekker duiken in Nederland

14 juli maakte we als duikteam al een duik in de mooie omgeving van het Gasselterveld. Vorige week kregen we een mooie kans om in het natuurbad te Tynaarlo te duiken. Deze week zijn we weer te vinden in het Gasselterveld. Waarbij een van de divemasters in opleiding samen met een instructeur dit keer zelfs naar 20 meter diepte gaan! Blijf jij dit jaar in Nederland? Wil je toch graag duiken of je duikbrevet halen?  Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en ontdekt met ons de mooie onderwater wereld.  

By | juli 28th, 2020|

We morgen weer!

We mogen weer duiken! Vorige week 14 juli hebben we al een mooie duik gemaakt in het Gasselterveld. Vanavond 21 juli zijn we te vinden bij het natuurbad in Tynaalo. Na de clubduik zullen we te vinden zijn in in clubhuis in Haren (Groningen). Houd de Facebookpagina in de gaten voor de meest actuele informatie.

By | juli 21st, 2020|

Corona

Beste Watergeuzen, De NOB adviseert alle verenigingen om ALLE activiteiten te schrappen.Dat betekent dat wij GEEN bijeenkomsten hebben, denk aan clubhuis, zwembad, Duiktoren, DAN-Blstraining. Dat gaat dus NIET door.Heel erg jammer maar niet voor niets. Houd je mail en de webiste in de gaten voor updates.We hopen op jullie begrip. De link naar het Coronadossier van de NOB:https://onderwatersport.org/corona/

By | juni 2nd, 2020|

Duiken in het veenmeer

Het Veenmeer in Tynaarlo is één van de mooiste duikplassen van het noorden. Centraal gelegen tussen Groningen en Assen, op slechts 15 autominuten van het clubhuis, ligt de ‘thuishaven’ van de Watergeuzen. Het Veenmeer is een zeer heldere 6 hectare grote recreatieplas en is op het diepste punt 18 meter diep.

Het onderwaterleven van het Veenmeer is divers. Palingen, snoeken, voorntjes, baarsjes en zoetwaterkreeftjes in overvloed en als je geluk hebt tref je zelfs een zeelt, karper of schildpad aan.

Naast het mooie onderwaterleven zijn er door de hele plas verspreid verschillende duikobjecten te vinden. Ook bevinden zich oefenplatforms op verschillende diepten.

Meer informatie over het Veenmeer

Opleidingen

Iedereen boven de 16 jaar kan bij de Watergeuzen in Groningen (Haren) leren duiken. De Watergeuzen verzorgen kwalitatief goede en veilige duikopleidingen, volgens de methode van de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond).

De opleidingen kun je principe in je eigen tempo doen, zowel theorie als praktijk. Je kunt (in overleg) op elke moment van het jaar starten met de duikopleiding. Je wordt gekoppeld aan een instructeur, die met jou een opleidingsprogramma maakt. 

Tussen oktober en april worden in het clubhuis thema-avonden gehouden. Aansluitend zijn er praktijklessen in het zwembad.  Van april tot oktober wordt er gedoken in het Veenmeer in Tynaarlo, waar je de praktijk oefeningen kunt uitvoeren. Voor de opleiding 2* of hoger is het noodzakelijk om enkele oefeningen in Zeeland en/of in Hemmoor (krijtmeer in noord Duitsland) uit te voeren, denk aan getijdenwater en diepe duiken.

Om duiken nog leuker te maken, kun je naast duikopleidingen ook diverse specialisaties volgen.Hierbij valt te denken aan: Redden, Wrakduiken, IJsduiken of Onderwaterfotografie. Aan het begin van het seizoen wordt geïnventariseerd welke specialisaties leden willen volgen. Bij voldoende animo wordt het programma opgestart.

Voor je eigen veiligheid en dat van je duikbuddy is een medische duikkeuring noodzakelijk.

Lees hier verder over de verschillende duikopleidingen die bij ons te volgen zijn.

Lid worden?

Hebben we je interesse gewekt? Voordat je definitief de keuze maakt om lid te worden, kun je eerst eens komen kennismaken met ons en het duiken tijdens een clubavond of de open dagen die we organiseren. Eén keer per jaar in oktober organiseren we een open dag waar je vrijblijvend kennis kan maken met de duiksport. Wil je een email ontvangen wanneer er weer een open dag plaatsvindt of langs komen op een club avond? Meld je dan hier aan.

Ben je een ‘ervaren’ duiker, dan kan je ook een keer meeduiken tijdens onze clubduik op de dinsdagavond. Mail ons gerust om een afspraak te maken.

Lees hier verder over de voordelen van de Watergeuzen en de kosten van een lidmaatschap.

Contact opnemen

Vragen, opmerkingen of suggesties? Mail ons via het contactformulier of rechtstreeks via info@duikteamdewatergeuzen.nl. Natuurlijk hebben wij facebook met extra details en het laatste nieuws van en door onze leden.

Het bezoekadres van ons clubhuis is Geertsemaweg 3, 9751 XA Haren. Het ligt achter zwembad het Scharlakenhof, fietsenstalling oversteken en het pad langs het weiland volgen.

Van April tot Oktober maken wij elke dinsdag onze clubduiken in het Veenmeer van Camping `t Veenmeer Zuidlaarderweg 37, 9482 TV Tynaarlo of in het Gasselteveld.  Onze duikleider vind je vanaf ongeveer 19.15 op de parkeerplaats. 

Contactformulier

    Je naam (verplicht)

    Je e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Je bericht

    Duiken in Groningen, Haren, NOB, opleiding, duik, duiken, Groningen, Zwemmen, Scuba diving, PADI, onderwater, SSI, en,

    Duiken in Groningen, Haren, NOB, opleiding, duik, duiken, Groningen, Zwemmen, Scuba diving, PADI, onderwater, SSI, en,